Coördinator werkgroep Onderwijs: Mieke Kriens

Na 9 jaar Zweden was het in 2003 tijd om een warmere omgeving op te zoeken en ben ik met mijn gezin neergestreken in het Zuiden van Frankrijk.

In Zweden heb ik mijn Pabo-diploma gehaald en gaf ik Nederlandse les aan voornamelijk Nederlandstalige kinderen. In Frankrijk ben ik doorgegaan met lesgeven en ben ik in 2006 de Nederlandse school De Watertoren gestart. De Watertoren, gevestigd in Montpellier, verzorgt aanvullende Nederlands onderwijs voor kinderen in de leeftijd van 4 – 14 jaar. Tegenwoordig richt ik mij op het volwassenenonderwijs en begeleid ik leerlingen die Nederlands willen doen voor het baccalaureaat in Frankrijk.

Binnen de FANF coördineer ik de werkgroep onderwijs. De werkgroep adviseert en geeft informatie aan Nederlanders over het Franse onderwijssysteem.