Coördinator werkgroep Erfrecht en Fiscaliteit: Willemijn Berenschot

Na een aantal jaren in Italië te hebben geleefd ben ik in het voorjaar van 2010 naar het Bassin van Arcachon verhuisd, waar ik met veel plezier woon en werk.

Sinds 2006 ben ik advocaat en sta zowel in Nederland (Orde van Advocaten Amsterdam) als in Frankrijk (Barreau de Lyon) ingeschreven. Ik voer in Nederland, Frankrijk en Italië een algemene praktijk met nadruk op het handels- en ondernemingsrecht, arbeidsrecht, transportrecht en familierecht. Voor mijn vaak internationale cliënten ligt mijn toegevoegde waarde in het feit dat ik, dankzij mijn professionele ervaringen, kennis van verschillende juridische systemen, talen en culturen, hun (achtergronden van de) belangen en specifieke wensen beter begrijp.

Binnen de FANF coördineer ik de werkgroep “juridisch fiscaal”, waarbij ik voor zover mogelijk juridische informatie verstrek aan Nederlanders die in Frankrijk wonen of op een andere manier met het land zijn verbonden.